Så lyckas du med din badrumsrenovering

Många anser att köket är husets viktigaste rum och husets hjärta där man samlar hela familjen. För många är det en dröm att renovera köket och få det precis så som man vill ha det. När det kommer till en lyckad köksrenovering gäller det att inte ha för bråttom och verkligen tänka över alla små detaljer. Mycket kan man göra på egen hand men det är också en god idé att ta hjälp av hantverkare. Här ger vi dig tips på vad du ska tänka på för att vara säker på att lyckas med din köksrenovering.

Glöm inte de små detaljerna

I köket handlar mycket om små detaljer. Tänk bara på hur många köksmaskiner vi har som behöver en elkontakt när du ska renovera badrum. Därför är det viktigt att komma på en smart lösning gällande eluttag som inte är i vägen för maskiner eller tar upp arbetsyta. Elkontakter är inte precis vackert men idag finns det många smarta sätt som man kan gömma dem på. Kom ihåg att ta hjälp av en elektriker när ni ska dra nya ledningar och för allt som är relaterat till elarbeten.

Satsa på mycket arbetsyta

När man pratar om vad folk önskar i sitt kök så brukar förvaring och arbetsyta alltid stå högst upp på listan. Tänk efter hur många köksmaskiner som ska stå framme och planera arbetsytan efter detta. Tänk också på att sätta in tillräckligt med förvaring i form av lådor och annat utrymme. Har du ett mindre kök kan du bygga förvaring på höjden för att få plats med så mycket som möjligt. Ta gärna hjälp av en hantverkare om du inte har stor erfarenhet av att rita ditt eget kök. De kan också komma med idéer om hur du maximerar utrymmet i ditt kök.

Satsa på ett platsbyggt kök

Många tror att ett platsbyggt kök kommer att bli mycket dyrare i jämförelse med

clean badrumsrenoveringett färdigt standardkök men så behöver det faktiskt inte vara. Det är dessutom roligare eftersom du får vara kreativ och verkligen skapa ett kök som är anpassat efter ditt utrymme. Du har även möjligheten att göra det mer personligt, vilket också är ett plus.

Får du plats med en köksö?

Har du en tillräckligt stor yta i köket kan du med fördel satsa på en köksö. Det ger extra förvaring, arbetsyta och blir en naturlig samlingsplats när du har gäster. Dessutom är det en väldigt snygg detalj som verkligen höjer köket. Idag finns det många olika typer av köksöar och du kan välja en som passar med resten av inredningen. Du kommer inte ångra dig när det kommer till denna detalj.