Skip to content

Renovera ett badrum med snedtak är lite av en utmaning

Rum med snedtak är ofta lite av en utmaning att möblera. Det är inte ovanligt att 1,5 enplansvillor har ett badrum med snedtak på ovanvåningen och det är heller inte ovanligt i äldre fastigheter. Har du ett badrum med snedtak så kan en badrumsrenovering vara lite av en utmaning. Framför allt är det begränsat med alternativ när det kommer till att placera dusch, badkar och badrumsmöbler. En effektiv planering är ett måste för att få ut så mycket som möjligt vid badrumsrenoveringen och än mer vid snedtak. Du kan alltid ta hjälp av ett företag som hjälper dig vid planering. Då kan du också få måttbeställda lösningar som kan göra badrummet mer praktiskt.

Några smarta lösningar

Snedtaket i sig är del av själva utmaningen men den kan också utnyttjas. Beroende på höjd kan du använda den till dusch. Genom att placera duschen under snedtaket sparar du yta och får mer plats över till förvaring. Vill du ha en glasvägg till din duschhörna kan du behöva göra en måttbeställning och det finns även företag som kan skräddarsy efter dina behov av en badrumsrenovering Göteborg. Duschen kan utformas på olika sätt beroende på dina förutsättningar. Ett annat tips är att använda utrymmet längst snedtaket till förvaring. Du kan mixa möbler utefter höjden och bredden på den sneda väggen för att maximera utrymmet. När det kommer till en hörna med snedtak kan du passa på att sätta upp en dörr och använda utrymmet till förvaring. Välj med fördel en skjutdörr.

Maximera ytan på olika sätt

Det går bra att kombinera snedtak med badkar genom att passa in badkaret i ett hörn. Även här beror det på vilken lutning. Många gånger fungerar det bra att placera badkaret i hörnan och du kan sitta bekvämt längst väggen. Det är snyggt att kakla in själva badkaret som badrumsrenovering och det är också snyggt att kombinera med duschvägg. Fristående handfat är också en smart lösning i ett badrum med snedtak. Nyttja gärna de högre väggarna till att sätta upp så höga skåp som möjligt intill det fristående handfatet. Det finns också toalettstolar som går att montera i ett hörn. En toalettstol som placeras i ett hörn gör att du effektivare nyttjar ytan och kan få mer utrymmet i badrummet. Det är inte helt lätt att planare för badrum med snedtak och det är därför en mycket god idé att ta hjälp av proffs. En badrumsrenovering kostar en del men du kan få ut mycket mer av renoveringen genom att anlita ett företag. Många gånger kan du också passa på att nyttja ROT-avdraget.

 

Back to top