Checklista inför köksrenoveringen

Ska du renovera köket så har du säkert redan upptäckt att det är ett stort projekt. Det gäller oavsett om det är den mindre lägenheten eller den större villan. För att ett projekt ska flyta smidigt är det bra att göra en checklista som du kan bocka av efterhand. Många väljer att anlita ett byggföretag, vilket kan löna sig i längden. Dels för att det sparar tid och dels för att det ofta blir ett perfekt slutresultat. När du ska göra en köksrenovering så bör alltid det första vara att göra en budget. Ett bra tips är att kika runt lite online så du får en uppfattning om vad olika kök kostar och även ta in offerter från byggföretag.

 

Börja med budget och att hitta ett byggföretag

När det kommer till budgeten så är det första delen, så du vet från början vilka material och vitvaror som ryms i budgeten. Det går att finansiera en köksrenovering genom att ta ett lån. Den som har en villa eller bostadsrätt kan vända sig till sin bank då det kan vara möjligt att utöka bostadslånet. Ska du anlita någon för köksrenovering stockholm ska du börja med att söka efter byggföretag. Det finns många företag och det är enkelt att söka online. När du begär in offerter så ska du vara så tydlig som möjligt med vad du vill ha gjort. Du kan i princip få hjälp med allt från köksinredning till att bygga om hela köket. Det bästa är också att ta referenser från tidigare kunder och du ska se till att företaget har F-skattsedel.

 

Förberedelser inför själva köksrenoveringen

När det väl är dags att börja med köksrenoveringen så se till att det finns en tidsplan som är realistisk. Köper du in köksinredningen och vitvarorna själv är det viktigt att detta synkroniseras med byggföretaget. Fundera också på när du ska renovera köket, är det under semestern eller när du arbetar? Många upplever det smidigt att åka iväg under tiden byggföretaget arbetar och då de inte har något kök hemma. Då behöver du känna dig trygg med byggföretaget då de trots allt är inne i ditt hem när du är bortrest. Samtidigt är det skönt att komma hem till ett färdigt kök och bara ha slutbesiktningen kvar. Innan du lämnar över till byggföretaget är det också viktigt att ni går igenom alla detaljer över vad som ska göras. För ju tydligare det är ju mindre efterjobb blir det. Byggföretaget kommer inte göra något som du inte specificerat. De allra flesta byggföretag kommer att uppmärksamma dig om du missat något.